Close

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys
Muistathan että voit saada laitteen asennuksesta kotitalousvähennystä! Se
tarkoittaa, että voit vähentää kotona teetetyn työn kustannuksista jopa 45%.

Kotitalousvähennyksen suuruus
Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuodessa on 2000 euroa henkilöä kohden. Samassa taloudessa asuvalle pariskunnalle tämä voi tarkoittaa jopa 4000 euron veroetua. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa henkilöä kohden.

Kotitalousvähennyksen hakeminen helppoa
Me toimitamme sinulle valmiin laskelman, jonka voit liittää veroilmoitukseesi.

Lue lisää kotitalousvähennyksestä Verohallinnon sivuilta.

Kotitalousvähennystä saat myös lämmitysjärjestelmän uusimisesta

Kotitalousvähennys tekee lämmitysjärjestelmän uusimisesta entistäkin kannattavamman.

Kotitalousvähennys vuonna 2016 on enintään 2400€ henkilöltä (pariskunnalta yhteensä 4800€). Veroedun saa kaikesta lämmitysjärjestelmän uusimiseen liittyvästä työstä, kuitenkin enintään 45 % työn hinnasta. Omavastuuosuus on 100 euroa henkilöltä. Kahden henkilön taloudessa lämmitysjärjestelmän saneeraukseen saa jopa 4800 euroa verovähennystä työn osuudesta.

Verohyödyn saat kun työn tekevä yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin.

Kotitalousvähennyksenä voit vähentää 45 prosenttia ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksamastasi työkorvauksesta.

Vähennys lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta. Vähennystä saa vain työn osuudesta, ei esimerkiksi materiaaleista.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2016 on 2 400 euroa vuodessa. Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus.

Maksimivähennyksen eli 2 400 euron vähennyksen saat, jos ostat yritykseltä palveluja, jossa työn osuus on yhteensä noin 5 555 euroa [(5 555 x 45 %) – 100) = 2 399,75]. Vähennysoikeus on 45 % työn osuudesta.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4 800 euron vähennyksen. Puolisoille vähennys myönnetään siten kuin he ovat sitä verotuksessa pyytäneet.

Molemmilta puolisoilta vähennetään omavastuu. Jos 2 400 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

Muista hyödyntää Kotitalousvähennys verotuksessa!