Kotitalous­vähennys

Muistathan että voit saada laitteen asennuksesta kotitalousvähennystä! Se tarkoittaa, että voit vähentää kotona teetetyn työn kustannuksista jopa 40% ja öljylämmityksestä luopujalla jopa 60%.

Kotitalous­vähennyksen suuruus

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuodessa on 2.250€ henkilöä kohden. Samassa taloudessa asuvalle pariskunnalle tämä voi tarkoittaa jopa 4.500€ veroetua. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100€ henkilöä kohden.

Kotitalousvähennyksen hakeminen helppoa

Me toimitamme sinulle valmiin laskelman, jonka voit liittää veroilmoitukseesi.

Lue lisää kotitalousvähennyksestä Verohallinnon sivuilta.

Kotitalous­vähennystä saat myös lämmitys­järjestelmän uusimisesta

Kotitalousvähennys tekee lämmitysjärjestelmän uusimisesta entistäkin kannattavamman.

Kotitalousvähennys vuonna 2022 on enintään 2.250€ henkilöltä (pariskunnalta yhteensä 4.500€). Veroedun saa kaikesta lämmitysjärjestelmän uusimiseen liittyvästä työstä, kuitenkin enintään 40% työn hinnasta. Omavastuuosuus on 100€ henkilöltä. Kahden henkilön taloudessa lämmitysjärjestelmän saneeraukseen saa jopa 4.500€ verovähennystä työn osuudesta.

Verohyödyn saat kun työn tekevä yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin.

Kotitalousvähennyksenä voit vähentää 40% ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksamastasi työkorvauksesta.

Vähennys lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta. Vähennystä saa vain työn osuudesta, ei esimerkiksi materiaaleista.

Maksimivähennyksen eli 2.250€ vähennyksen saat, jos ostat yritykseltä palveluja, jossa työn osuus on yhteensä noin 5.875€. Vähennysoikeus on 40% työn osuudesta.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4.500€ vähennyksen. Puolisoille vähennys myönnetään siten kuin he ovat sitä verotuksessa pyytäneet.

Molemmilta puolisoilta vähennetään omavastuu. Jos 2.250€ raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

Muista hyödyntää kotitalousvähennys verotuksessa!

Tilaa ilmainen
arviointikäynti!

Tilaus vie vain minuutin eikä maksa mitään. Siirry tilaamaan tai soita 050 464 4353!

Rahoitusratkaisut lämpimään kotiin

Älä odota unelmaasi lämpimästä kodista, sillä sinulla on monta tapaa rahoittaa ostoksesi. Rahoitusratkaisuja myös isoihin kiinteistöyhtiöihin ja asunto-osake yhtiöihin. Rahoituksen tarjoaa OP-rahoitus.

Tutustu rahoitukseen

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys tekee lämmitysjärjestelmän uusimisesta entistäkin kannattavamman. Voit vähentää kotona teetetyn työn kustannuksista jopa 60%

Lue kotitalousvähennyksestä

Energia-avustukset

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää energia avustuksia lämpöpumppuhankkeisiin. Avustusta voi saada kaikenikäisiin rakennuksiin eikä se ole tulosidonnaista. Myös ELY-keskuksesta on mahdollista saada avustusta öljylämmityksen vaihtoon. Verottajan ohjeistuksen mukaan energia-avustuksen saanut kotitalous ei voi kuitenkaan saada kotitalousvähennystä samaan hankkeeseen. Samaan hankkeeseen on mahdollista saada vain yhtä avustusta.

Tilaa ilmainen arviokäynti