Lämpöpumppu – viisas energiaratkaisu

Taloudellisuus

Auringon varastoimaa ilmaista energiaa on ilmassa, kalliossa, maaperässä ja vedessä. Lämpöpumpun avulla voit hyödyntää tätä ilmaista energiaa. Voit säästää lämmitys kustannuksissa jopa enemmän kuin 75 prosenttia. Säästöt ovat usein niin suuret, että investointi maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa.

Mukavuus

Lämpöpumppu ei tarvitse hoitoa eikä polttoainetäydennystä. Se on helppokäyttöinen ja vie vähän tilaa. Lämpöpumppu mahtuu pääsääntöisesti alalle joka on noin puolen neliömetrin kokoinen. Lämpöpumppua voidaan myös kauko-ohjata. Se voi olla hyvä esimerkiksi silloin kun on matkoilla. Silloin voi matkan ajaksi alentaa huonelämpötilaa – kännykän kautta mistä tahansa maailmassa – ja nostaa lämpötilaa juuri ennen kuin matkustat takaisin kotiin.

Luotettavuus

Lämpöpumppu on investointi moneksi vuodeksi eteenpäin. Lämpöpumpun pitää vain käydä ja käydä. Ne ovat niin luotettavia, että valmistajien takuut ovat järjestään vähintään viisi vuotta. Myös kotivakuutuksissa lämpöpumpun elinkaari arvioidaan yli kymmeneksi vuodeksi.

Ympäristöystävällisyys

Vain sadassa vuodessa ihmisen energiankäyttö on kuusitoistakertaistunut. Samalla ilmansaasteet ovat viisinkertaistuneet. Hiilen- ja öljyn polttamisesta syntyvä hiilidioksidi ja muut kaasut edesauttavat kasvihuoneilmiötä. Tämän seurauksena maapallon keskilämpötila nousee. Vaikutuksia on vaikea ennustaa, mutta useiden asiantuntijoiden mukaan nouseva merenpinta ja lämpimämpi ilmasto tulee aiheuttamaan tulvia, hirmumyrskyjä ja muita luonnonkatastrofeja.

Valitsemalla lämpöpumppuratkaisun olet omalta osaltasi vaikuttamassa ympäristökuormituksen pienenemiseen.