Tietoa lämmitys­järjestelmistä

Laajasta tietopankistamme löydät runsaasti tietoa maalämpö-, ilmalämpö- ja ilma-vesilämpöjärjestelmistä. Jos mieleesi jää kysyttävää, ota yhteyttä meihin.

Kotitalousvähennys

Muistathan että voit saada laitteen asennuksesta kotitalousvähennystä! Se tarkoittaa, että voit vähentää kotona teetetyn työn kustannuksista jopa 60%.

Lue lisää

Lämpöpumput eivät kasvatakaan sähkön tehokuormitusta

Tutkimus paljasti: lisääntyvä lämpöpumppujen käyttö ei kasvatakaan suomen sähköjärjestelmän tehokuormitusta.

Lue lisää

Lämpökaivo

Maaperä, kallio ja vesistö varastoivat auringon energiaa. Voit käyttääsitä rakennuksen ja käyttöveden lämmitykseen, kun sinulla on maalämpöpumppu ja lämpökaivo.

Lue lisää

Maalämpö

Maalämpöpumppu on melkein huoltovapaa laite, kun se on oikein asennettu ja mitoitettu. Itse pumppu ei vie paljoa tilaa, se voidaan asentaa esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen tai erilliseen tekniseen tilaan.

Lue lisää

Vesistölämpö

Vesistölämpö on hyvä vaihtoehto silloin, kun vesistö on rakennuksen välittömässä läheisyydessä eli alle 50 metrin sisällä rantaviivasta eikä myöskään kaivuureitille satu hankalaa maastoa tai suuria korkeuseroja.

Lue lisää

41 kysymystä ja vastausta maalämmöstä

Tästä artikkelista voit lukea maalämmöstä usein kysyttyjä kysymyksiä. Nämä 41 kysymystä vastauksineen tarjoaa sinulle tuhdin tietopaketin aiheesta.

Lue lisää

Lämpöpumppu – perusteet kahdessa minuutissa

Tästä artikkelista saat nopeasti käsityksen lämpöpumppujen perusteista ja niiden neljästä eri tyypistä, lämpöpumppujen eliniästä ja huollosta.

Lue lisää

Lämpöpumppu – viisas energiaratkaisu

Taloudellisuus Auringon varastoimaa ilmaista energiaa on ilmassa, kalliossa, maaperässä ja vedessä. Lämpöpumpun avulla voit hyödyntää tätä ilmaista energiaa.

Lue lisää

Vuosihyötysuhde

COP-arvo, tehokkuus tietyissä olosuhteissa. Ostajana haluat luonnollisesti tietää kuinka tehokas lämpöpumppu on. Useimmat valmistajat ilmoittavat tehokkuuden hyötysuhteena COP (Coefficient Of Performance).

Lue lisää

Lämpimän veden tuotanto

Lämpöpumpun tehosta noin 20 prosenttia käytetään lämpimän käyttöveden tuottamiseen. On itsestään selvää, että lämpimän käyttöveden on riitettävä kattamaan talouden tarve.

Lue lisää

Asiat, jotka jälleenmyyjän on pystyttävä tarjoamaan sinulle

Hyvän lämpöpumppuratkaisun takana on ammattilainen jälleenmyyjä, joka ottaa kokonaisvastuun asiasta. Hänen on tehtävä paikan päällä ratkaisu, joka sopii juuri sinun talosi tarpeisiin

Lue lisää

Lämpöpumpun asennus

Bosch käyttää ammattilaisia lämpöpumpun valmistuksesta valmiiseen asennukseen saakka. Kokonaisvastuu asennuksesta on JH-Lämpö Oy:llä.

Lue lisää

Tarkistuslista lämpöpumpun hankintaan

Ennen kuin päätät millaisen lämpöpumpun valitset, on olemassa tiettyjä asioita, joita on harkittava. Ohjeemme tekevät valinnastasi helpomman. Nykyisen lämmitysjärjestelmän arviointi

Lue lisää

Vaihtoehtoiset lämmitystavat

Kaikilla lämmitystavoilla on hyviä ja huonoja puolia. Energiaviranomaisten antamien tietojen perusteella pyrimme seuraavassa antamaan mahdollisimman objektiivisen koonnin eri vaihtoehdoista lämpöpumpulle.

Lue lisää

Sanasto

Uusiutuvia energialähteitä hyödyntävien laitteistojen ja käsitteiden sanastoa. Mitä tarkoittaa vuosihyötysuhde tai minkälainen laite on lämmönvaihdin tai radiaattori. Näihin ja moniin muihin termeihin liittyvän selityksen löydät tästä artikkelista.

Lue lisää